maanantai 12. maaliskuuta 2018

Helmikuun puolivälissä osallistuimme Dayan kanssa Pieksämäellä tokokokeeseen, joka jäikin meidän viimeiseksi avoimen luokan kokeeksi. Daya nimittäin teki ykköstuloksen 285,5 pisteellä, joka riitti myös luokkavoittoon. Samalla Daya sai TK2-koulutustunnuksen. Koe sujui hyvin lukuunottamatta noudossa tapahtunutta työtapaturmaa, kun Daya meinasi kapulan hakemisen sijasta lähteä kehän reunalla olleelle merkille, mutta toi kuitenkin kiltisti kapulan. Kehässä olleet merkit ovat osoittautuneet Dayalle haasteellisiksi, sillä se on kolmessa avoimen luokan kokeessa lähtenyt väärälle merkille tai ottanut muuten niistä häiriötä. Näiden treenaaminen täytyy siis ottaa työn alle ennen voittajaluokan korkkaamista, jossa kyllä vielä liikkeidenkin osalta riittää työstettävää. Liikekohtaiset pisteet kokeesta ovat näkyvillä Dayan tokotuloksissa.

Helmikuun viimeisenä viikonloppuna vietimme Suomen Eurasier kerhon talvipäiviä, jotka järjestettiin tänä vuonna melkein naapurissa, eli Korpilahdella. Vuosikokouksen yhteydessä Cloudy palkittiin jo kolmatta vuotta peräkkäin Vuoden harrastaja-eurasieriksi. On kyllä ollut upeaa nähdä, kuinka muutkin eurasierien omistajat ovat aktivoineet kisakentillä. Muutama vuosi sitten Cloudy oli ainoa, joka osallistui kilpailuun, mutta nyt mukana oli jo kymmenen koirakkoa. Tämän palkinnon lisäksi viikonlopun kohokohta oli Toivon näkeminen, sillä Toivo omistajineen saapui sunnuntain yhteislenkille Tampereelta saakka. Oli ihanaa nähdä tätä Cloudyn "pientä" poikaa, joka oli jo säkäkorkeudeltaan suunnilleen Duran kokoinen.

Viime viikolla koiratanssin saralla oli niinkin harvinainen tilanne, että kisat eivät olleet heti ensimmäisellä minuutilla täynnä, joten hetken mielijohteesta ilmoitin Dayan torstaina kisaamaan. Eilen siis suuntasimme Dayan kanssa Janakkalaan. Ohjelman aikana Daya ennakoi muutaman liikkeen, mutta eniten noottia sai ohjaaja, joka saisi edelleen liikkua kehässä rohkeammin. Daya kuitenkin sai tähän mennessä korkeimmat pisteensä voittajaluokasta ja 168,33 pistettä riittivät paitsi neljänteen serttiin, myös luokkavoittoon. Onneksi Daya on parempi tanssija, kuin ohjaajansa...tarkemmat pisteet ja tuomarien kommentit ovat jälleen nähtävillä Dayan koiratanssituloksissa.