keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Edellisestä päivityksestä on vierähtänyt jo pari kuukautta. Marraskuun alkupuolella Vinka kävi ensimmäisissä terveystarkastuksissaan saaden puhtaat paperit niin silmätarkastuksen, polvitutkimuksen kuin sydänkuuntelunkin osalta. Seuraavaksi suunta luustokuviin. Onnittelut Jaanalle näiltä osin hienoista tuloksista!

Itsenäisyyspäivänä Vinka säikäyttikin toden teolla, kun neidin kuono alkoi yhtäkkiä turpoamaan. Eläinlääkärin kehotuksesta neidille annettiin kortisonia, jonka ansiosta turvotus saatiin laskemaan nopeasti. Paljon on mietitty, mikä tämän turvotuksen aiheutti, mutta toistaiseksi se on jäänyt arvoitukseksi. Onneksi Vinka on kunnossa, mikä on pääasia. Kortisonista Vinkalle napsahti 14 vuorokauden antidoping-varoaika, minkä vuoksi messukeskuksen näyttelyt - joihin Vinka oli ilmoitettu jokaiselle päivälle - täytyi jättää väliin. Kävimme kuitenkin Jaanan kanssa tekemässä mukavan muutaman päivän Helsinki-reissun pelkästään turistin roolissa.

Cloudyn Toivo-poika ehti muuttamaan omaan kotiinsa Tampereelle joulukuun alkupuolella. Vuorokaudessa ei tunnit enää tahtoneet riittää Toivon pentublogin päivittämiseen, mutta Toivon viralliseksi nimeksi tuli Afromines Towa Ni Tenrou ja pieni mies saikin pitää työnimensä, eli kutsumanimeksi jäi Toivo. Kiitos Eeva-Reetalle, että tarjosit Toivolle mitä ihanimman kodin! Toivon oma sivu on vielä tekeillä. Oheinen kuva on Toivon uuden omistajan ottama.

Reilu pari viikkoa sitten kävimme pitkästä aikaa Cloudyn kanssa tottelevaisuuskokeessa, jonne olin alunperin ilmoittanut Dayan, mutta Cloudy joutuikin parin päivän varoitusajalla tuuraamaan. Paikallaolo sujui hyvin, mutta parin yksilöliikkeen jälkeen päädyin keskeyttämään kokeen, sillä Cloudy ei työskennellyt lainkaan omalla tasollaan. Katselemme näitä tokojuttuja uudelleen molempien tyttöjen kanssa sitten keväämmällä.

Dayalle suunnitellusta pentueesta on tullut runsaasti kyselyitä ja ikävää ilmoittaa, että olemme päättäneet lykätä Dayan astuttamista. Windy, jonka jalka murtui loppukesästä, jouduttiin leikkaamaan uudelleen lokakuussa ja pikkukoiran kohtalo on edelleen hyvin epävarma. Haluamme keskittää kaiken pentueeseen menevän ajan ja huomion Windyyn ja toivottavasti edessä olevaan kuntoutukseen. Tällä hetkellä voimme vain odottaa ja toivoa jalan luutumista. Onneksi Dayaa ei enää kevään kuolleen pennun johdosta luokitella ensisynnyttäjäksi, joten pentueen toteuttamisella ei ole mikään kiire. Oheisella kuvalla haluamme toivottaa kaikille hyvää uutta vuotta 2018 - joulun toivottaminen taitaa olla jo myöhäistä..