lauantai 22. heinäkuuta 2017

Viime viikonloppuna kisasimme jälleen Cloudyn kanssa agilityn merkeissä, mutta tällä kertaa vuorossa olivat kotikisat täällä Jyväskylässä. Kisojen ylituomarina toimi Ritva Herrala, mutta radat olivat tuomariharjoittelija Marko Mäkelän käsialaa. Ensimmäiseltä radalta saimmekin nollan, mutta yliaikaa kertyi lähes neljä sekunttia. Tämä jäi kuitenkin radan ainoaksi nollaksi, joten sijoituimme ensimmäisiksi. Toinen rata oli suoraviivaisempi ja onnistuimme saamaan sieltäkin nollan, mutta yliaikaa kertyi 1,5 sekunnin verran. Tältä radalta irtosi 2.sija. Kolmas rata useine takaakiertoineen olikin meille haastavempi, joten saimme 5 virhepistettä sekä yliaikaa reilun kahdeksan sekunnin verran. Tällä radalla Cloudyn sijoitus oli neljäs. Cloudyn agilitytulokset ovat jälleen ajan tasalla ja sieltä löytyvät tuloksemme tarkemmin.

Tiistaina puolestaan osallistuimme pitkästä aikaa Dayan kanssa tokokokeeseen ja kisasimme ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa. Daya työskenteli hienosti, mutta nollasimme merkin kierron, kun Daya lähti kiertämään merkin sijasta kehän nurkassa ollutta tötteröä. Yhdestä nollasta huolimatta pisteemme kuitenkin riittivät ykköstulokseen, sillä Daya sai 259,5 pistettä, jolla siis irtosi AVO1. Lisäksi sijoituimme toiseksi. Tarkemmat pisteet voi katsoa Dayan tokotuloksista. Kokeen tuomarina toimi Heli Herranen.

Tänään suuntasimme Vinkan kanssa Saarijärvelle kaikkien rotujen näyttelyyn. Vinka saapui meille jo torstaina ja neiti viettääkin meillä hoidossa seuraavat pari viikkoa. Tsekinpaimenkoirat tuomaroi Saija Juutilainen ja Vinka oli tänään tuomarin mielestä vielä kovin keskeneräinen ja sai EH:n. Ainoana junioriluokan narttuna Vinka myös sijoittui luokassaan ensimmäiseksi. Muilta osin Vinkan arvostelu oli hieno, eikä keskeneräisyydestäkään voi olla pahoillaan, kun neiti ei ole ehtinyt täyttää vielä vuottakaan.

Kuvassa Cloudy lauantain palkintosaaliin kanssa. Näiden kisojen jälkeen Cloudy jääkin vähän pidemmälle tauolle agilitykisoista.