tiistai 20. kesäkuuta 2017

Toissaviikolla Hankasalmella järjestettiin eurasiereiden erikoisnäyttely, jonne meiltä osallistui Cloudy. Näyttelyn tuomariksi oli saapunut Ralph Tarjan rodun kotimaasta, Saksasta. Cloudy sai valioluokassa erinomaisen, muttei enää sijoittunut kilpailuluokassa. Arvostelun voi lukea Cloudyn näyttelytuloksista, kiitokset Niinalle arvostelun suomentamisesta!

Seuraavana päivänä puolestaan Vinka osallistui Tuurin kaikkien rotujen näyttelyyn saaden laatuarvosanaksi erittäin hyvän sijoittuen neljästä juniorinartusta toiseksi. Näyttelyn jälkeen sanoinkin Jaanalle, että Vinka on vielä vauva ja samaa oli kuulemma sanonut tuomarikin. Kiitokset Jaanalle, että kävitte Vinkan kanssa näytillä! Tsekinpaimenkoirat tuomaroi Leni Finne.

Viime viikon torstaina suuntasimme jälleen Cloudyn kanssa tottelevaisuuskokeeseen, joka järjestettiin Pieksämäellä. Tällä kertaa emme saaneet tulosta ollenkaan, sillä nollasimme noudon lisäksi liikkeestä istumisen, jossa Cloudy jäi seisomaan. Lisäksi nollasimme merkin kierron, kun Cloudy bongasi väärän merkin ja ruutu onnistui vasta toisella yrittämällä, joten siitäkään ei herunut pisteitä. Muut pisteet ovat nähtävillä Cloudyn tokotuloksissa. Kokeen tuomarina toimi Anne Noklainen.

Lauantaina Dayan pitkä kisa/koetauko päätyi, sillä suuntasimme Lievistuoreelle BH-kokeeseen, jonka Daya läpäisi, joten tsekkiläinen tunnetaan nyt BH Daikkuna. Emme kuitenkaan ole suuntaamassa PK-puolelle, sillä muissa lajeissa Dayalle on tekemistä riittämiin. Kokeen tuomaroi Jarno Rantanen.

Sunnuntaina suuntasimme Jämsään rallytokon piirinmestaruuskisoihin Dayan ja Windyn kanssa, mutta emme saaneet kummankaan koiran kanssa tulosta. Myös joukkueemme, johon molemmat koirat kuuluivat, jäi ilman tulosta. Nyt lienee hyvä hetki pitää hieman kisataukoa rallytokon osalta ja opiskella sääntöjä lisää, sillä nyt voittajaluokassa teen tietämättäni useita -10p arvoisia virheitä, jotka syövät mahdollisuutemme hyväksyttyihin tuloksiin. Piirinmestikset tuomaroi tänä vuonna Hannele Pirttimaa.