keskiviikko 10. elokuuta 2016

Kesäkuun puolivälissä osallistuimme Dayan kanssa ensimmäiseen tokokokeeseemme Pieksämäellä. Kokeenomaiset treenit olivat jääneet varsin vähäisiksi, mikä näkyi myös suorituksessa. Daya sai kuitenkin ALO1-tuloksen 186 pisteellä kunniapalkinnon kera, mikä oikeutti myös alokasluokan 2.sijaan. Tästä on hyvä jatkaa, mutta pysyttelemme vielä alokasluokassa kisakokemusta hankkien. Tuomarina kokeessa toimi Anne Nokelainen. Dayan liikekohtaiset pisteet ovat näkyvillä Dayan tokotuloksissa.

Heinäkuun alussa osallistuimme Cloudyn ja Dayan kanssa rallytokokisoihin, jotka järjestettiin täällä Laukaassa. Daya kisasi avoimessa luokassa työskennellen hienosti, mutta saimme valitettavasti hylätyn tuloksen, sillä hihna oli koko suorituksen ajan ohjaajan kaulassa, mikä ei ole rallytokossa sallittua. Myös Cloudy sai hylätyn tuloksen voittajaluokasta, sillä Cloudy poistui kehästä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Cloudy tekee moista, liekö pitkä kisatauko vaikuttanut asiaan, sillä nämä olivat Cloudyn ensimmäiset kisat tälle vuodelle. Tuomarina kisoissa toimi Taru Leskinen.

Kuun puolivälissä kisasimme pitkästä aikaa myös koiratanssin puolella. Matkasimme kisaamaan Akaalle, jonne oli ilmoitettu Cloudy, Daya ja Windy. Daya kisasi ensimmäistä kertaa HTM alokasluokassa saaden tulokseksi 170 pistettä, joka oikeutti kunniamainintaan sekä luokkavoittoon. Samalla Daya sai kunnian kisata myös HTM-lajissa suomen ensimmäisenä tsekinpaimenkoirana. Cloudy kisasi freestylen alokasluokassa saaden myös kunniamaininnan 162,33 pisteellä. Päivän kruunasi vielä Windyn 167 pisteen tulos freestylen avoimesta luokasta. Sen myötä myös Windy sai kunniamaininnan sekä luokkavoiton. Tulokseksi siis jokaiselle tytölle luokkanousu ja kaksi luokkavoittoa, joten päivä oli kaikkiaan vallan onnistunut. Dayan sekä Cloudyn tuomarikohtaiset pisteet ovat näkyvillä omilla sivuillaan, mutta Windyn koiratanssisivu on edelleen tekeillä...

Tärkein uutinen lienee kuitenkin se, että lauantaina 30.7.2016 Sade synnytti kauan odotetut pentunsa. Penturöngtenissä näkyi viisi pentua, mutta pentuja olikin kuusi, joista kaksi narttua syntyi valitettavasti kuolleena. Lopullisena saldona siis neljä pentua, yksi narttu ja kolme urosta, joista yhdellä on töpöhäntä. Sade ja pennut voivat hyvin. Sade on osoittautunut mitä loistavimmaksi emäksi ja jokaisen pennun paino on kasvanut varsin tasaisesti. Kuvasta kiitos Sateen toiselle omistajalle Niinalle.

Lisäksi Cloudyn jälkikasvu, eli Afromines Y-pennut täyttivät heinäkuun viimeisenä päivänä jo kaksi vuotta! Paljon onnea Dura, Nessa, Ninni, Nella & Jaki!