tiistai 22. joulukuuta 2015

Sivut ovat olleet pitkään päivittämättä, mutta sen kunniaksi sivut ovat saaneet uutta ilmettä. Kasvateille (Y-pentue) on lisätty omat sivunsa ja koirien tuloksia olen päivittänyt niiden omille sivuille.

Puolen vuoden päivitystauon jälkeen tuloksia on kerrottavana niin tulos- kuin terveyspuoleltakin.

Cloudyn ja Jehun pentu Nella on jo ehtinyt käymään terveystutkimuksissa erinomaisin tuloksin. Elokuussa neiti kävi luustokuvissa ja lonkat olivat A/A ja kyynärät 0/0. Samalla Nellalta otettiin myös TgAA testi, joka oli negatiivinen. Lokakuussa Nella kävi vielä polvi- ja silmätarkeissa, tuloksin polvet 0/0 ja silmät OK. Suuret kiitokset Elinalle Nellan tutkituttamisesta ja paljon onnea priimasta tytöstä!
Ninni toukokuussa

Mukaan mahtuu valitettavasti myös ikävempiä uutisia. Cloudyn ja Jehun tyttärellä Ninnillä todettiin syyskuussa haiman vajaatoiminta. Ninnin jonkin aikaa jatkuneet mahavaivat eivät tahtoneet ottaa parantuakseen, joten onneksi tyttö kävi testeissä ja sai täten lääkityksen nopeasti. Aina haiman vajaatoiminnan osalta ei käy hyvin, joten sekä me että Ninnin omistajat odotimme jännityksellä, kuinka lääkitys toimisi. Helpotukseksemme lääkitys puri Ninniin hyvin ja neiti on jälleen oma iloinen ja reipas itsensä.

Kesäkuun loppupuolella Cloudy ja Daya kävivät silmä- ja sydäntarkastuksissa. Cloudyn silmistä löytyi jälleen ylimääräisiä ripsiä, joita oli eläinlääkärin mukaan vähän. Cloudylta kuunneltiin myös sydän uudelleen, sillä Cloudyn emällä kuului aikoinaan sivuääni sydämestä pentujen saannin jälkeen, minkä vuoksi halusin saada Cloudylle viralliset tulokset sydänkuuntelusta sekä ennen että jälkeen pentujen. Cloudyn sydämestä ei löytynyt tälläkään kertaa sivuääniä, joten saimme puhtaat paperit sen osalta. Daya kävi elämänsä ensimmäisessä silmätarkastuksessa ja silmät olivat kaikilta osin OK, eikä sydämestäkään kuulunut mitään poikkeavaa.

Harrastusrintamalla tuloksia ovat tehneet lähinnä Cloudy ja Daya.

Heinäkuun alkupuolella matkasimme Pieksämäelle tokokokeeseen, jossa tuomarina toimi Piritta Pärssinen. Cloudy oli hyvällä tuulella ja se teki töitä mielellään ja ylsimmekin AVO1-tulokseen 164 pisteellä. Cloudy oli 16 koiran joukosta ainoa, joka teki avoimessa luokassa ykköstuloksen, joten voitimme samalla luokkamme.

Seuraavana päivänä kävimme BH-kokeessa, jossa Cloudy ei enää jaksanut tehdä töitä parhaansa mukaan, mutta saimme siitä huolimatta tottelevaisuusosuuden läpi, eikä kaupunkiosuudessa ollut mitään ihmeellistä, joten Cloudy suoritti BH-kokeen hyväksytysti Suomen toisena eurasierina. Tuomarina kokeessa toimi Hannele Lummeranta.
Cloudy juuri BH-kokeen suorittaneena
Seuraavana vuorossa olikin Laukaan koiranäyttely, johon osallistui Ninni. Neiti sai erinomaisen ja sijoittui kolmesta junioriluokan nartusta toiseksi. Eurasierit tuomaroi Maciej Kozber. Kiitokset Niinalle, että toit Ninnin näyttelyyn!

Heinäkuun loppupuolella meillä oli jälleen kaksi tokokoetta, joissa molemmissa kisasin sekä Cloudyn että Windyn kanssa. Cloudy sai molemmissa kokeissa AVO3-tuloksen. Ensimmäisenä ollut Muuramen koe, jossa tuomarina toimi Pauli Härkönen, kaatui luoksetuloon ja toinen koe suureksi yllätyksekseni paikkamakuuseen. Jälkimmäisessä kokessa tuomarina toimi Mauri Pehkonen ja koe oli Keski-Suomen Piirinmestaruuskoe ja olimme seuramme joukkueessa mukana sekä Cloudyn että Windyn kanssa.

Windyn oli mukana samaisissa tottelevaisuuskokeissa, kuin Cloudykin ja sai jokaisesta kokeesta VOI0-tuloksen. Kokeemme kaatuivat useimmiten tunnistusnoutoon sekä ruutuun, jotka eivät vielä toimineet koetilanteessa. Uusien sääntöjen voimaan astumisen vuoksi olemme pitäneet loppuvuoden taukoa tokokokeista uusia liikkeitä treenaillen. 

Elokuun puolivälissä suuntasimme lähes koko lauman voimin Muurameen rallytokokisoihin. Daculle kisat olivat viimeiset, sillä Dacu saavutti 92 pisteellä hyväksytyn tuloksen sekä koulutustunnuksen RTK1. Dayalle kisat olivat ensimmäiset ja myös tsekkiläinen sai alokasluokasta hyväksytyn tuloksen 97 pisteellä. Avoimessa luokassa kisasivat Windy ja Cloudy, joista vain Cloudy sai hyväksytyn tuloksen 72 pisteellä.

Elokuun loppupuolella matkasimme Kouvolan & Heinolan näyttelyihin, joihin osallistui Daya sekä myös Cloudyn poika Jaki. Daya sai molempina päivinä erinomaisen, mutta SA jäi uupumaan epävakaiden etuliikkeiden vuoksi. Lauantaina tsekinpaimenkoirat tuomaroi Tuula Savolainen ja sunnuntaina Eva Eriksson. 
Jaki, Dura & Cloudy

Jaki puolestaan sai lauantaina arvosanaksi H:n ja sunnuntaina EH:n. Tuomarina toimi lauantaina Ambjörn Linqvist ja sunnuntaina Tuula Savolainen. Nämä jäivätkin Jakin viimeiseksi näyttelyiksi, sillä poika kastroitiin syyskuussa. Kiitokset Miia ja Kalle, että toitte pojan näyttelyihin! 

Syyskuun alussa kävimme Cloudyn kanssa pitkästä aikaa agilitykisoissa täällä Jyväskylässä. Kisasimme kolme rataa, joista ensimmäiseltä radalta saimme 10 virhepistettä ja toiselta radalta hylkäyksen, mutta kolmannelta radalta puolestaan LUVA-nollan ja sijoituimme luokassamme toiseksi. Tuomarina kisoissa toimi Ritva Herrala. Cloudyn agilitytuloksissa on video kisoista.

Syyskuun puolivälissä kävimme Cloudyn kanssa Lievistuoreella MH-luonnekuvauksessa, jonka päädyin keskeyttämään. Cloudy ilmeisimmin yhdisti tilanteen luonnetestiin, jossa kävimme kesäkuun loppupuolella saaden 46 pistettä. Luonnetestissä Cloudy paineistui, mutta kävimme testin loppuun saakka. MH-luonnekuvauksen halusin kuitenkin keskeyttää, sillä koira ei ollut oma itsensä, enkä halunnut tuoda sitä väkisin tilanteeseen, jonka se koki epämiellyttävänä. Ohjaajan keskeyttämän MH-luonnekuvauksen saa halutessaan tulevaisuudessa uusia, mutta Cloudyn kohdalla taidamme jättää mahdollisuuden käyttämättä.

Loppusyksystä käytiin vielä urakoimassa rallytokokisoissa. Lauantaina 31.10 oli Keski-Suomen piirinmestaruuskilpailut, joissa kisasimme Dayan ja Windyn kanssa Keski-Suomen Kennelkerhon joukkueessa. Daya sai alokasluokasta toisen hyväksytyn tuloksen 99 pisteellä, mutta Windy ja Cloudy eivät yltäneet avoimen luokan radalla tuloksiin ohjaajan mokailun vuoksi. Onneksi joukkuetoverit tekivät hienompia tuloksia ja joukkueemme saikin päivän päätteeksi prossia.

Lauantaina 01.11 olivat tuplakisat, joissa kaikki kolme olivat kummassakin kisassa. Ensimmäisestä kisasta Dayalle viimeinen hyväksytty tulos alokasluokan radalta 96 pisteellä sekä koulutustunnus RTK1. Seuraavan kisan Daya kisasi avoimessa luokassa saaden hyväksytyn tuloksen 97 pisteellä ja sijoittuen toiseksi.

Tällä kertaa ohjaaja oli tarkempi, joten myös Cloudy sai hyväksytyn tuloksen avoimen luokan radalta 99 pisteellä ja samalla koulutustunnuksen RTK2. Toisen kisan kisasimme voittajaluokassa, mutta emme ole juurikaan treenanneet voittajaluokan kylttejä ja jäimme tällä kertaa ilman tulosta. Cloudyn viikonlopun kisavideoita voi katsoa Cloudyn rallytokosivulta.

Myös Windy sai päivän ensimmäiseltä radalta hyväksytyn tuloksen 95 pisteellä ja samalla koulutustunnuksen RTK2. Windyn osalta ensimmäinen voittajaluokan kisa meni hieman paremmin, sillä saimme hyväksytyn tuloksen 81 pisteellä ja sijoituimme kolmanneksi.
Cloudy messarin näyttelyssä sunnuntaina

Marraskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna oli Jyväskylän KV-näyttely, johon Cloudy osallistui molempina päivinä. Lauantaina eurasierit tuomaroi Steven H Seymour ja Cloudy sai erinomaisen laatuarvosanan sijoittuen valioluokassa toiseksi. Cloudy sai myös SA:n ja sijoittui paras-narttu kehässä kolmanneksi. Sunnuntaina Cloudy saikin koko potin, kun eurasierit tuomaroinut Harry Tast valitsi Cloudyn rotunsa parhaaksi ja samalla Cloudy sai kuudennen cacibinsa suomesta.

Joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna matkasimme Helsinkiin messarin näyttelyihin, joissa Cloudy nähtiin kehässä molempina päivinä. Lauantaina Cloudy sai erinomaisen sijoittuen valioluokassa kolmanneksi. Eurasierit tuomaroi Jussi Liimatainen. Sunnuntaina tuomarina toimi Cristian Stefanescu ja Cloudy sai jälleen erinomaisen, muttei enää sijoittunut valioluokassa. Cloudyn arvostelut sekä Jyväskylän näyttelyistä että messarista voi lukea Cloudyn näyttelysivulta.

Lisäksi Sade on käynyt muutamassa näyttelyssä. Kesäkuun puolivälissä Sade osallistui Tuurin KR-näyttelyyn, jossa neiti oli rotunsa paras saaden kuudennen serttinsä. Tsekinpaimenkoirat tuomaroi Antti Nieminen.

Heinäkuun puolivälissä Sade osallistui Laukaan kaikkien rotujen näyttelyyn, jossa tsekinpaimenkoirat tuomaroi Irina Poletaeva, joka valitsi Sateen rotunsa parhaaksi sertifikaatin kera. Seuraava näyttely Sateella oli Muuramen ryhmänäyttelyssä 13.09, jossa neiti oli toiseksi paras narttu saaden varasertin. Tsekinpaimenkoirat tuomaroi Jadranka Mijatovic.

Seuraavaksi Sade nähtiin kehässä Jyväskylän KV-näyttelyssä, jossa tsekinpaimenoirat tuomaroi George Schogol. Sade sai erinomaisen ja oli luokkansa ykkönen ilman SA:ta löysien ranteiden vuoksi. Sateen viimeiset näyttelyt tämän vuoden osalta olivat messarissa, jonne neiti osallistui molempina päivinä.

Sade tuore Suomen muotovalio ja Voittaja 2015
Lauantaina Helsinki Winnerissä Sade kisasi ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa, jossa neiti sai erinomaisen ja sijoittui luokkansa ensimmäiseksi SA:n kera. Paras narttu-kehässä Sade sijoittui toiseksi saaden varasertin. Cristian Stefanescu. Sunnuntain Voittajanäyttelyssä Sade sai puolestaan koko potin ollen rotunsa paras saaden viimeisen serttinsä sekä V-15-tittelin. Tsekinpaimenkoirat tuomaroi Viera Staviarska.

Kiitokset Niinalle siitä, että olet ahkerasti vienyt Sadetta näyttelyihin ja suuret onnittelut neidin menestyksestä!